Gremlins & Critters

20-12-2013 · 01 timer 25 minutter

Nu er det snart jul og så er det jo tid til julefilm.

"Mission: Julegave" er en af de helt store juleklassikere, næsten på højde med "It's a Wonderful Life". Nah... ikke helt.

Derimod er Joe Dantes "Gremlins" fra 1984 en af de film, som man bør se i julen. Hvis man kan nikke genkendende til Gizmo, Billy, Stripe, Mr. Futterman og Rockin' Ricky og kan nynne Jerry Goldsmiths fantastiske tema, så vil man føle sig hjemme hos De Gnavne Filmnørder, når de går jule-crazy og snakker om alt, hvad der falder dem ind, lige fra Salò til Frank Capra. Hvis man aldrig har set "Gremlins",
så er der heldigvis masser af muligheder: den kommer endda i fjernsynet her op til jul.

Som en slags double feature med "Gremlins" valgte vi at se "Critters" med effekter af de fantastiske Chiodo-brødre. Historien er lidt anderledes, men man kan stadig godt mærke inspirationen fra Spielberg-produktionen.

I ønskes alle en glædelig jul med masser af gode B-film og actionklassikere under juletræet.